Se alla
Primärvården i Stockholm

Region Stockholm

Liberal politik för Region Stockholm

Liberalerna arbetar för varje individs frihet och möjlighet att förverkliga sina drömmar. God hälsa innebär frihet och möjligheter till ett gott liv. Grundläggande är att samhället även skapar bra förutsättningar för barn och ungas hälsa. Det är därför som god tillgänglighet till sjukvård av hög kvalitet, genomförd skolgång och förebyggande insatser är Liberalernas främsta prioriteringar.

Viktiga frågor för Region Stockholm

 • Vård för äldre

  Vård för äldre

  Alla har rätt till en bra ålderdom. Fram till år 2040 ökar antalet personer över 80 år i Stockholms län kraftigt. Det ställer växande krav på vården. Årsrika i Stockholmsregionen är inte en del i kollektivet ”äldre” utan varje person är en unik individ som ska visas respekt för sina behov, livsval och intressen.
 • Närakut i Järfälla

  Närakuter

  Vänsterstyret i Region Stockholm hotar närakuterna genom att se över strukturen i sin helhet. Minst fem närakuter hotas av nedläggning. Först ut tycks närakuten på Hötorget vara. Vidare har Vänsterstyret stoppat de tidigare beslutade närakuterna i Jakobsberg och Skärholmen som var planerade att öppna i slutet av 2023.
 • Kollektivtrafik

  Kollektivtrafik

  Stockholmsregionen växer kraftigt och för att möta den stora befolkningsutvecklingen måste kollektivtrafiken hålla jämna steg med utvecklingen. En god kollektivtrafik är en nyckel för att Stockholm skall vara attraktivt och kunna växa på ett hållbart sätt.

Nyheter från Liberalerna i Region Stockholm

 • Amelie Tarschys Ingre
  15 maj 2024

  Amelies nyhetsbrev 2

  Hej! Jag hoppas att ni njuter för fullt av det härliga vårvädret och av alla klämdagsveckor som vi har haft den senaste tiden. Efter…

Amelie Tarschys Ingre

Amelie Tarschys Ingre

För mig är det viktigt att du ska få vård i tid, att vården ska vara trygg och nära. Den allra viktigaste frågan för Liberalerna är att stärka vårdcentralerna. Vi behöver fler husläkare så alla kan få en personlig namngiven läkarkontakt. Men för att vårdcentralerna ska kunna ta ett långsiktigt helhetsansvar för både fysisk och psykisk hälsa så krävs också många andra professioner.

Amelie Tarschys Ingre, oppositionsregionråd för Liberalerna