Se alla

Valet avgör framtiden för S:t Görans sjukhus

Torsdag 1 september 2022

Nästa mandatperiod kommer nya beslut tas om S:t Görans sjukhus framtid. Sveriges enda akutsjukhus i fristående regi är också ett av de mest framgångsrika – men vad händer med sjukhuset om vänstern får makten över sjukvården i Stockholm? Anna Starbrink (L) efterlyser besked från Socialdemokraterna.

– S:t Görans sjukhus är mycket uppskattat av såväl patienter som personal, och spelar en viktig roll för hela Stockholmsregionens sjukvård. Regionen äger sjukhuset och upphandlar själva vårdinnehållet, vilket skötts framgångsrikt i privat regi i över 20 år. Det har gett vård av god kvalitet, med hög tillgänglighet, till lägre kostnad för skattebetalarna – så vårdens pengar har räckt längre. Denna succé vill Vänsterpartiet avskaffa och det gör mig mycket orolig inför valet, om V får makt över sjukvårdspolitiken.

Det säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd och riksdagskandidat. Under nästa mandatperiod kommer driften av vården vid S:t Görans sjukhus att upphandlas på nytt.

– Socialdemokraterna måste svara på en viktig fråga: Kommer de tillåta S:t Görans sjukhus att fortsätta på det framgångsrika sätt som varit fallet i över två decennier? Eller kommer detta viktiga alternativ att avskaffas till förmån för ett regionmonopol? Det vore ett hårt slag mot kvalitet, tillgänglighet och valfrihet – och det skulle drastiskt minska vårdpersonalens möjligheter att välja arbetsgivare, påpekar Anna Starbrink (L).

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, rasmus.jonlund@regionstockholm.se

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här https://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholmsregionen/i/anna-starbrink–halso–och-sjukvardsregionrad-i-region-stockholm,c2907313