Se alla
Amelie Tarschys Ingre Region Stockholm

Rädda närakuterna – Liberalerna utmanar SD på debatt i Nacka

Torsdag 25 augusti 2022

Närakuterna ger akut vård åt tusentals människor varje månad. Tyvärr hotas de av nedläggning. Liberalernas Amelie Tarschys Ingre utmanar nu SD på debatt om närakuternas framtid.

– På närakuten i Nacka och på tio andra platser kan man få hjälp med de flesta akuta tillstånd och skador. De hjälper 350 000 människor på ett år, de har kompetens för barn och vuxna, och ligger oftast intill geriatriken. Närakuterna är helt enkelt viktiga, inte minst för barn och äldre. De måste få finnas kvar, säger Amelie Tarschys Ingre (L).

– Vi har öppnat elva närakuter och vill öppna fyra till runtom i länet. Men tyvärr hotas både dagens och framtidens närakuter av nedläggning – bland annat den i Nacka. Det är obegripligt att SD i stället vill låta barn, äldre och andra åka till stora sjukhusakuten – där trycket är högt nog som det är, och där de lättare men akuta skadorna inte kan prioriteras, påpekar Amelie Tarschys Ingre (L).

– Vi vill rädda Nacka närakut, och vi undrar: Vad svarar SD invånarna? Därför utmanar vi dem på debatt om framtiden för Nackas och alla andra närakuter, säger Amelie Tarschys Ingre (L).

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, rasmus.jonlund@regionstockholm.se

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Amelie Tarschys Ingre finns här https://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholmsregionen/i/amelie-tarschys-ingre,m26468

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se