Se alla
Amelie Tarschys Ingre

Vänsterstyret köper vårdbolag för miljoner men sparar in på medarbetarnas frukt

Tisdag 16 januari 2024

Igår blev det känt att vänsterstyret köper vårdbolaget MedHelp för 67 miljoner, enligt uppgifter från Dagens Nyheter. MedHelp bedriver på uppdrag av regionen sjukvårdsupplysningen 1177.

– Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet drar in på medarbetarnas fortbildning, friskvård och fruktkorg samtidigt som man lägger ut miljoner för att köpa upp en fullt fungerande verksamhet, säger Amelie Tarschys Ingre (L), regionråd i Region Stockholm.

Sjukvårdsupplysningen har varit upphandlad i 20 år i Region Stockholm, vilket resulterat i Sveriges kortaste svarstider. Erfarenheterna från andra regioner visar att återtagande av sjukvårdsupplysning i egen regi har lett till både högre kostnader och längre svarstider.

– Budskapet från finansregionrådet Aida Hadžialić har hela tiden varit att sjukvården befinner sig i kris. Varför lägger man då miljoner på att köpa upp en verksamhet som idag både är kostnadseffektiv och välfungerande? Det är oansvarsfullt, säger Amelie Tarschys Ingre (L).