Se alla

Romina Pourmokhtari

Förbundsordförande Liberala Ungdomsförbundet

Kontaktuppgifter

En röst på mig är en investering i ett aldrig sinande engagemang för människors fri- och rättigheter. Ingenting gör mig så arg som orättvisa. Världen är inte alltid rättvis men alla måste få lika chanser här i livet. Alla människor förtjänar stora möjligheter att forma sina liv till det de vill. Friheten står mig varmt om hjärtat då mina föräldrar flytt till Sverige från ett land där friheten är en bristvara. Varenda unge förtjänar en bra skolgång och varenda flicka förtjänar att få leva i frihet från förtryck. För snart tio år sedan blev jag medlem i Liberalerna för att engagera mig mot populismen, för friheten. En röst på mig är en röst för att satsa på skolan, sänka skatten och se till att varenda människa får mer frihet och makt över sitt liv.

Det viktigaste för mig som politiker är:

  • Att din bakgrund inte ska avgöra din framtid
  • Att de bästa lärarna arbetar på skolorna som har det svårast
  • Att Sverige gör en kraftfull grön skatteväxling. Vi behöver sänka skatten på lönerna samtidigt som vi höjer skatten för det som skadar klimatet
  • Att Sverige fortsätter utveckla jämställdheten, kvinnor ska inte tjäna mindre än män för att de skaffar barn.

Uppdrag:

– Ordförande för Liberala ungdomsförbundet

– Styrelseledamot i RFSU

– Krönikör i tidningen Arbetsvärlden

Bor: I Sundbyberg tillsammans med hunden Laban

Fritidsintressen: Heja på AIK Fotboll, läsa böcker och styrketräna.

Bakgrund: 26 år gammal svenskiranie. Född och uppvuxen i Ör, Sundbyberg. Arbetat två år i restaurangbranschen, sen tre år som politisk tjänsteman i region Stockholm med ansvar för kulturfrågor. Studerat statskunskap på Uppsala universitet och sedan 2019 varit förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet.

Kontaktuppgifter

...