Se alla
Margareta Hamark

Margareta Hamark

Kommunalråd Upplands-Väsby och regionkandidat

Kontaktuppgifter

Jag gick med i Liberalerna år 2015. Jag ville bidra med kunskap, erfarenhet och ta ansvar för ett samhälle med liberala värderingar som innefattar demokrati, äganderätt, marknadsekonomi, valfrihet, mänskliga rättigheter, jämställdhet, jämlikhet och yttrandefrihet.

Min drivkraft är att förändra samhället i nära samverkan med näringslivet, innovation, forskning och genom bra ledarskap och att ge alla medborgare möjlighet att utveckla sitt eget liv. Det kan du åstadkomma med liberal politik.

Mina viktigaste frågor i regionvalet:

  • Hälsa- och sjukvård: En jämlik vård med hög tillgänglighet och valfrihet som är trygg och säker på vårdcentraler, närakuter, äldreboenden, psykiatrin och akutsjukhusen.
  • Kollektivtrafiken: Du ska enkelt kunna transportera dig med kollektivtrafik inom hela länet.
  • Integration: Varje människa som kommit till vårt land måste få chans att komma in i samhället. Regionen ska vara en attraktiv arbetsgivare.
  • Klimatet: För att rädda klimatet och ge kommande generationer en renare framtid måste omställningen ske nu. Regionen ska vara en förebild i klimatomställningen.

Förtroendeuppdrag (urval):

  • Kommunalråd i Upplands Väsby
  • Ordförande omsorgsnämnden
  • Ersättare i Locums styrelse, Fastighet- och servicenämnden och ersättare i Regionfullmäktige. Ledamot i Folkhälsoberedningen.

Bor: I hus på landet i Upplands Väsby tillsammans med min man och tax. Har vuxna barn och barnbarn som gärna kommer på besök.

Fritidsintressen: Jag gillar att promenera i naturen, umgås med vänner, resa, söka efter närproducerad mat och lagar gärna mycket mat!

Bakgrund: Jag är född och uppväxt i Helsingborg. Flyttade till Stockholm för studier. Under studietiden arbetade jag inom vården som sjukvårdsbiträde bla på förlossningen på dåvarande S:t Eriks sjukhus och förlossningen i Helsingborg. Har arbetat som projektledare på reklambyråer med internationella uppdrag för SAS, inom läkemedelsindustrin och för Stockholms OS-ansökan inför år 2004, ett politikerstyrt uppdrag från Stockholms stad. Därefter kommunikationsdirektör på Karolinska Universitetssjukhuset, i Karolinskas ledning i 13 år. Men sammanlagt 22 år på Karolinska. Nu är jag politiker på heltid i min kommun Upplands Väsby.

Kontaktuppgifter

...