Se alla

Johan Pehrson

Partiledare och riksdagsledamot

Kontaktuppgifter

Johan är 54 år och bor i Örebro. Han kom in i riksdagen för första gången år 1998. Under sin tid i riksdagen hann han med att vara både partisekreterare, gruppledare och ordförande i justitieutskottet. År 2015 lämnade han sitt uppdrag som riksdagsledamot för näringslivet och kom tillbaka in i politiken 2018. I april 2022 blev Johan partiledare för Liberalerna.

 

Johan fick, som ungdomstränare i fotboll på 1980-talet, tidigt uppleva skillnader i barns sociala förutsättningar. När barn kom till träningar utan rätt skor var det ofta ett uttryck för avsaknad av stöd hemifrån. Men det löstes med hjälpa av andra vuxna så att ungarna kunde spela fotboll och tillsammans växa som spelare – och som människor. Sedan dess brinner Johan för ett samhälle där vi stöttar varandra så alla får chansen att kunna göra sitt bästa i skolan, på jobbet eller på fritiden.

 

Det kräver en kunskapsskola för alla, en stark socialtjänst för utsatta och en fungerande integration. Vi liberaler vill fokusera på just välfärdens kärnuppgifter. För att vi människor ska må bra bör vi ha en meningsfull vardag. Det handlar som att sköta sig, bry sig om och att ta ansvar för andra sin närhet. Utan dessa värderingar har vi inget långsiktigt hållbart Sverige. Politiker kan skapa förutsättningar för människor och företag att växa – för det är så vi skapar resurser till en fungerande skola, trygghet och för klimatet. Men det är alltid vi som individer som måste göra vårt bästa, i våra egna eller lånade skor.

Kontaktuppgifter

...