Se alla

Daniel Adborn

Regionkandidat

Kontaktuppgifter

Jag gick med i Liberalerna, dåvarande Folkpartiet, 2004 efter att ha irriterat mig en längre tid över saker och tings tillstånd i Nynäshamn. Till slut insåg jag att jag behövde sluta gnälla och istället engagera mig för att få till de förändringar jag önskade. Min drivkraft handlar om frihet och självständighet. Alla människor ska ha frihet och möjlighet att självständigt få välja det liv de önskar. Det är socialliberalism för mig.

Mina viktigaste frågor i regionvalet:

  • Att kollektivtrafiken går i tid och kommer fram
  • Att närakuterna behålls och utvecklas
  • Att Du får vård när Du behöver den

Förtroendeuppdrag (urval):

  • Kommunalråd samt vice ordförande för kommunstyrelsen, Nynäshamn
  • Ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, Nynäshamn
  • Kommunfullmäktigeledamot i Nynäshamn
  • Ordförande för Liberalerna i Nynäshamn

Bor: I Nynäshamn tillsammans med fru och barn.

Fritidsintressen: Det mesta av fritiden går åt till att leka och stoja med dottern, men när jag kan så läser jag gärna böcker eller spelar dataspel. Middag med vänner är alltid uppskattat, liksom en promenad längs länets vackraste väg: Strandvägen, Nynäshamn. Den ständiga skötseln av trädgården.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Nynäshamns stad. Spelade teater och volleyboll som ung. Arbetat som processutvecklare inom telekomindustrin, som IT-konsult med E-learning. Studerade och arbetade som lärare inom matematik och NO. 2010 fick jag möjligheten att som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen företräda Nynäshamn. Som ordförande för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ansvarade jag bland annat för bostads- och stadsutveckling, infrastruktur, miljö- och trafikfrågor. Efter 10 år somheltidspolitiker lämnade jag över rollen 2021 till Mikael Persson (L) och började studera på Stockholms universitet till samhällsplanerare.

Kontaktuppgifter

...