Se alla
Anna-Lena Johansson

Anna-Lena Johansson

Kommunalråd i Sollentuna och regionkandidat

Kontaktuppgifter

Jag blev medlem när min son engagerade sig i Liberala ungdomsförbundet 2005 och politik diskuterades varje dag vid köksbordet. Jag hade då röstat på Folkpartiet sedan frågan om eget rum på långvården drevs av Bengt Westerberg. Jag är feminist och ger mig inte förrän alla värderas efter andra parametrar än kön.

Jag vill ha ett samhälle som är jämställt, inkluderande och tillgängligt där alla människor ska ha möjlighet att utvecklas och nå sina drömmar i livet. Jag vill verka för att knyta ihop kommun- och regionfrågor. Den enskilda ska inte behöva fundera över var ansvaret ligger. Vården ska vara sömlös, jämlik och tillgänglig för alla när den behövs.

Mina viktigaste frågor i regionvalet:

  • Att vården ska vara trygg, tillgänglig och nära. Alla som vill ska kunna lista sig hos en namngiven husläkare.
  • Att rädda närakuterna som avlastar akutsjukhusen och underlättar för den som behöver akut vård snabbt. Inte minst för äldre som vid behov kan bli direktinlagd från närakuten till en geriatrisk avdelning och slipper ta omvägen via den stora akutmottagningen.
  • Att antalet vårdplatser behöver utökas med en prioritering av geriatriska vårdplatser då vi blir allt fler äldre.

Förtroendeuppdrag (urval):

  • Kommunalråd och ordförande i vård-och omsorgsnämnden i Sollentuna
  • Förbundsordförande Liberalerna i Stockholm
  • Regionfullmäktigeledamot

Bor: I Sollentuna tillsammans med min man och jag har tre vuxna barn.

Fritidsintressen: Promenera i skogen med min hund, träna och umgås med barn och barnbarn. Diskutera politik med vänner.

Bakgrund: Född och uppvuxen i Västerås i ett arbetarhem. Jag började redan som 16-åring att jobba extra i äldrevården under gymnasiestudierna till undersköterska. Flytten gick sen till Stockholm och jag vidareutbildade mig efter ett par år till sjuksköterska. Arbetade på Karolinska sjukhuset i olika befattningar i ca 25 år. Drev sedan ett cateringföretag i några år innan politiken tog över och sedan 2013 har jag varit kommunalråd i Sollentuna.

Kontaktuppgifter

...